Cilt Bakımınız için Argan Yağı

Argan yağı, Fas’a özgü argan ağaçlarında yetişen tanelerden yapılır. Çoğu zaman sağlık yararları sağlamak için doğrudan topikal olarak (doğrudan cilde) uygulanabilen veya alınabilen saf yağ olarak satılır.  Argan yağı geleneksel olarak cilt, saç ve tırnak sağlığını geliştirmek için hem topikal olarak hem de ağızdan kullanılmıştır. Cilt sağlığını artırmak için güçlü bir kombinasyon oluşturan çok sayıda farklı faydalı özellik ve vitamin içerir.

Herkes için Argan Yağı

11Neredeyse herkes argan yağı cilt bakım rutinlerine dahil etmekten faydalanabilir. Bu aynı zamanda yağlı cilde sahip insanları da içerir, çünkü argan yağı komedojenite ölçeğinde sıfırdır. Yani sivilce durumunuzu arttırmaz ve cildinizi yağlı bırakmaz. Bileşen, özellikle soğuk hava nedeniyle cildin kuru, susuz ve lapa lapa olma eğiliminde olduğu sonbahar ve kış aylarında yararlı olabilir. Ve çalışmasını sağlamak için çok fazla şeye ihtiyacınız yok; biraz (bir kaç damla gibi) argan yağı cildiniz için  sağlıklı bir yol kat edebilir.

Argan Yağının Cilt ve Yüz Bakımına Faydaları

Nemlendirici: Yüzünüze bir yağ koymak, nemi kilitlemenin harika bir yoludur, ancak argan yağı bir şeyi daha sağlar.  Argan yağı, C vitamini ve cildi nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan esansiyel yağ asitlerine sahiptir.

Anti-enflamatuar: Argan yağı, linoleik asit bakımından yüksektir ; bu da ciltte iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Uzmanlara göre, rozasea ve sedef hastalığı gibi iltihaplı cilt rahatsızlıkları olan kişiler için mükemmel bir seçimdir.

Akne ile savaşır: Yağlı bir cildiniz varsa, daha fazla yağ kullanma düşüncesi korkutucu gelebilir. Ama aslında, yardımcı olabilir.  Argan yağı, ciltteki sebum üretimini dengeleyerek sivilceyi kontrol etmede harikalar yaratır.  Daha az sayıda sivilce, daha az yağlılık ve daha az tahriş sağlar.

Yaşlanma karşıtı: Bahsettiğimiz tüm yağ asitleri ince çizgileri ve kırışıklıkları önlemek için de harikadır çünkü cildinizdeki dokuları güçlendirirler.  Argan yağı, vücudumuzun kendi üretmediği omega 3, 6 ve 9 gibi cildimizdeki temel yağ asitleri ile besler.  Yağı , yaşlanma karşıtı ve nemlendirici faydalarını önleyen seramidlerle birleştirin.

Argan Yağını Yüz ve Cilt Bakımı için Nasıl Kullanmalıyım?

11Kendi başına bir güç merkezi olmasının yanı sıra, cilt için argan yağı, rutininizin geri kalanıyla birleştirmek için mükemmeldir ve diğer ürünleri kendi başlarına olduğundan daha iyi çalışmasını sağlayabilir.  Bu bir yağ olduğu için, A ve E vitaminleri gibi yağda çözünen bileşenlerin cilde diğerlerinden daha etkili bir şekilde nüfuz etmelerine yardımcı olabilir.  Örneğin, retinolünle üzerine koymak, her zamanki A vitamini  için daha da fazla kazanç sağlayacaktır. Argan yağı, cildin geçirgenliğini artıran ve dolayısıyla yağın yanı sıra diğer bileşenlerin ve ürünlerin cilde daha kolay nüfuz etmesine yardımcı olan oleik asitte de bol miktarda bulunur. Argan yağı tıkayıcı olduğundan, önce diğer tüm adımlarınızı uygulayın ve cildiniz kuruluk ve iltihaplanmadan fazla mutsuz hissediyorsa,  bir hafta boyunca yalnızca argan yağı (saf olanı) kullanmanızı önerir.  

Cilt bakımınız için aşağıdaki farklı yağ yazılarımıza da bakabilirsiniz.

Cilt Bakımı için En İyi Yağlar

Kakao Yağı Cilt Bakımı

Yorum bırakın