Cilt Bakımı için En İyi Yağlar

11Geleneksel nemlendiricilere veda etme zamanı. Yüz yağları, çeşitli cilt tiplerini nemlendirme ve besleme doğal yetenekleri sayesinde bir güzellik dolabı elyafı haline gelmiştir. Adlarının ima edebileceğine rağmen, yüz yağları yüzünü yağlı bırakmaz.  Hepsinden iyisi, inflamasyonu azaltmak ve cildinize nemli bir parlaklık kazandırmak için polifenoller, yağ asitleri ve antioksidanlar gibi sizin için iyi malzemelerle doludur. Kızarıklığı gidermek, akne veya rosaceadan tahriş etmeyi durdurmak, cildi dolgunlaştırmak veya sadece nemlendirmek, cildiniz için en iyi doğal yağları bulmak için okumaya devam edin.

Cilt için Hindistan Cevizi  Yağı

Bu tatlı kokulu, yenilebilir yağ cilt bakımından yüzlü tariflere kadar her şeyde kullanılıyor. Hindistan cevizi etinden  bastırılarak yapılan bu yağ, tedavi edici özellikleri nedeniyle son yıllarda önemli bir popülerlik kazanmıştır. E vitamini ile dolu, hindistan cevizi yağı geleneksel nemlendirici olarak kullanılabilir. Yağlı asitlerle dolu olduğu için hindistan cevizi yağı ciltte bir çeşit bariyer görevi görür, nemi içeride tutar. Doğal olarak antibakteriyel ve antifungal olup cildi ve saçları elementlerden korumaya yardımcı olur  

Oda sıcaklığında katı olan hindistan cevizi yağı, yaklaşık 23 ° C erime noktasına sahiptir. Bu, oda sıcaklığında  jöle ile benzer bir yapıya sahip olsa da, uygulama yaptığınız anda deride erir.  Duşta nemlendirici bir tıraş kremi ve saç kremi olarak kullanın veya daha sonra losyon veya vücut kremi için tamamen doğal bir yedek olarak sade kullanın.

Cilt için Argan Yağı

Fas argan ağacının fındıklarından elde edilen bu yağ, tüm cilt tipleri için yatıştırıcı ve güçlü bir nemlendiricidir. Argan yağı E vitamini, antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri ile doludur. Günlük, nemlendirici  olarak kullanmak için yeterince hafiftir,  egzama veya rosacea gibi daha ciddi cilt rahatsızlıkları olanları tedavi etmek için de kullanılabilir. Antioksidan özellikleri sayesinde, argan yağı cildin ışıltılı kalmasını sağlayarak serbest radikal hasarlarını önleyerek cildin elastikiyetini arttırmaya çalışır.  BBu besleyici yağ, günlük olarak makyaj altında veya geceleri daha onarıcı bir cilt bakım tedavisi için kullanılabilir. Ayrıca kuru saç ve tırnaklarda kullanıma uygundur. 

Cilt için Kuşburnu Yağı

11Bu güçlü cilt besleyici, toparlanma önleyici yağların en iyilerinden biridir. Özellikle Şili’de yetişen belirli bir gül çeşidinin tohumlarından soğuk sıkma yöntemiyle elde edilir.Bu yağ esansiyel yağ asitleri bakımından zengindir ve E, C, D ve beta karoten vitaminlerini içerir. Cildi korumak ve nemlendirmek, serbest radikal hasarlarıyla savaşmak ve kırışıklıkları azaltmak için yardımcı olur. Ama hepsi bu kadar değil! Vitaminler ve antioksidanlar, elastikiyetini geri kazandırmak, koyu noktaları düzeltmek ve yara izlerinin görünümünü azaltmak için cildi gençleştirir. “Kuru” bir yağ olduğu için kuşburnu tohumu yağı cilde kolayca emilir. Yoğun bir nemlendirici ve yaşlanma önleyici tedavi olarak diğer yağlarla veya losyonlarla birlikte kullanılabilir. 

Cilt için Jojoba Yağı

Kuzey Amerika’ya özgü bitkilerden elde edilen jojoba yağı , sivilceden sedef hastalığına ve güneş yanığına kadar her şey için kullanılır. Ama bu gerçekten bir yağ değil, aslında sıvı balmumu esterlerinden oluşan bir bitkisel özüttür. Bu önemlidir, çünkü doğada bulunan tüm bileşiklerden jojoba yağı yapısal ve kimyasal olarak insan sebumuna en çok benzemektedir, yani cildin yapısını taklit eder.  Jojoba yağı cildimizin yapısına benzer olduğu için cildinizin fazla veya az miktarda olmasına bağlı olarak yağı çoğaltabilir veya eritebilir. Böylece sebum üretimini dengelemeye ve sivilceyi gidermeye yardımcı olabilir. Yararlı minerallerden ve besinlerden oluşan jojoba yağı aynı zamanda cildi rahatlatmak ve gün boyu nem sağlamak için yumuşatıcı olarak da işlev görür.

Sabah veya gece yağlı tenleri olanlara cilt rengini nemlendirmek ve dengelemek için birkaç damla kullanılabilir. Ayrıca hassas cilde sahip olanlar için vücut losyonuna harika bir alternatif. Jojoba yağı saç bakımı olarak kullanıldığında kepeklenmeye yardımcı olabilir ve sağlıklı bir saç derisini teşvik edebilir. ( saçlarınız için bknz: Kakao Yağı Saç )

Yorum bırakın