Sivilceli Cilt için Yağ Maskeleri

Sivilce ergenlikte “normal” bir problem olarak kabul edilir, ancak iyi sindirimi ve sağlıklı diyetleri olan gençler bu problemden bazılarına göre daha az yaşama eğilimindedir. Yetişkin sivilce genellikle ya hormonlar ya da bağırsak fonksiyonunun dengesiz olduğunu ve bunun ele alınması gerektiğini gösterir. Kesin olan, bu durumun genel olarak antibiyotik eksikliği, doğum kontrol hapları veya yüksek dozda sentetik A vitamini olmamasından kaynaklanır. Burada açıklanan basit stratejiler sorunu çözmezse, lütfen doktorunuzdan randevu alın.

Akne için Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır ?

11Bazı yağlar doğrudan sorunlu bölgelere uygulanabilir. Bir parmak ucunda bir damla ve söz konusu noktalar veya ilgi alanları üzerine sürülebilir. Künzea ve lavanta gibi yalnızca birkaç yağın düzgün veya doğrudan uygulanması güvenlidir ; diğer yağlar jojoba yağı veya hatta hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır. Jojoba yağı, gözenek tıkanıklıklarına katkıda bulunan sebumun parçalanmasına yardımcı olur. Ayrıca koruyucu ve temizleyici olarak çalışarak cilt sağlığını artıran faydalı bir taşıyıcı yağdır. Genel olarak hindistan cevizi yağı cilde iyi gelir – nemlendirir ve düşük moleküler ağırlığı ve proteinlerle bağlanma şekli nedeniyle cildinizi cilt bakım ürünlerinin çoğundan daha derinlere çekebilir. Bazı cilt tipleri için çok kalın olabilir, ancak genellikle çok rahatlatıcıdır.

Sivilceli Cildi Temizlemek  için Yağ Karışımı

Bu yüz yıkama, doğru cilt asiditesini geri kazanmaya yardımcı olan ve böylece akneye neden olan bakterileri önleyen probiyotikler içerir.

Aşağıdaki malzemeleri birleştirin:

  • 1 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı manuka balı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 20 damlaçay ağacı yağı
  • 2 kapsül probiyotik

Hindistancevizi yağını ve balı karıştırın. Probiyotik kapsülleri açın, karışıma boşaltın, elma sirkesi ve çay ağacı yağı ilave edin. El blenderi ile iyice karıştırın. Sonra karışımı uygun bir şişeye dökün ve serin bir yerde saklayın.

Hafif Sivilce İzleri için Yağ Karışımı 

Aknenin yol açtığı göze çarpmayan yara izleri için doğal bir yüz bakımı için, aşağıdaki malzemeleri karıştırarak yapıştırın:

  • 2 çay kaşığı ham manuka balıHafif Sivilce İzleri için Yağ Karışımı Hafif Sivilce İzleri için Yağ Karışımı 
  • 1 çay kaşığı kuşburnu yağı
  • 3 damla lavanta yağı
  • 3 damla çay ağacı yağı
  • 3 damla buhur yağı

Yüzünüzü yıkayın ve kurulayın, daha sonra macunu etkilenen bölgeye uygulayın. Durulamadan önce bir saat bekletin.

Aşağıdaki uçucu yağların bazı özel cilt iyileştirme özellikleri vardır. Cilt bakım kitinizde bulunduğundan emin olun.

Sivilceler için Çay Ağacı Yağı 

Çay ağacı yağı yararları arasında antimikrobiyal ve antifungal özellikler bulunur. Çay ağacı yağı içeren tedaviler yaygın olarak mevcuttur ve sivilcelerini kendi kendine tedavi eden insanlar arasında ortak bir seçimdir. Çay ağacı ürünleri akne lezyonlarının sayısını azaltır – akne tedavisi için önemli olan antimikrobiyal ve antienflamatuar aktiviteleri vardır. Bu, akne lezyonlarının sayısının ve şiddetinin bir buçuk ay boyunca izlendiği bir çalışma ile desteklenmektedir. Çay ağacı tedavisi, lezyon sayısını azaltmada plaseboya göre üç kat daha etkiliydi ve aknenin şiddetini azaltmada neredeyse altı kat daha etkilidir. Bu çalışma çay ağacı yağının hafif-orta şiddette sivilce için etkili ve doğal bir tedavi olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, bazı çay ağacı ürünlerine cilt reaksiyonları da oldukça yaygındır – genellikle düşük veya oksitlenmiş esansiyel yağ nedeniyle, bu nedenle kaliteli, terapötik sınıf yağ çok önemlidir.

  • Çay ağacını sivilce için esansiyel bir yağ olarak kullanmak için jojoba yağından (kastilya sabunu gibi) bir çorba kaşığına 2-3 damla ekleyin ve temiz bir pamuk topuyla ilgili alana topikal olarak uygulayın. Nazik köpüren bir temizleyiciye eklenebilir veya bir sprey şişesinde suyla karıştırılabilir ve yüze (gözlerden kaçınarak) veya vücuda sürülebilir.

Sivilceler için Lavanta Yağı

Lavanta esansiyel yağı, cilt için çok faydalıdır ve benzersiz özelliklere sahiptir. Tüm esans yağları gibi, bazı doğal antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Ancak eşsiz iyileştirme özellikleri ve yara izi azaltma yetenekleri vardır. Cildi yatıştırır ve besler, akneyi tedavi eder, kuru cildi iyileştirir ve aknenin neden olduğu koyu lekelerin ve yara izlerinin görünümünü azaltır. Lavanta yağının diğer faydaları arasında, genellikle yetişkinlerde akne dökülmelerine eşlik eden stres ve kaygıyı azaltma kabiliyetinin yanı sıra, uyku kalitesini artıran ve böylece cildin gençleştirici aktivitesinin çoğunun sağlıklı ve parlak cildi teşvik ettiği yatıştırıcı özellikleri de bulunur.

Sivilceler için Kekik Yağı

Çoğu insan, kekik aromalı ve lezzetli bir kekik mutfak otu olarak bilir. En farkında olmayan şey, bilinen en güçlü doğal antiseptik ve antibakteriyel yağlardan biri olduğudur. Bu nedenle temiz bir cilt için ecza dolabınıza eklemek isteyebilirsiniz. Lekeleri tedavi etmek için cildinize uygulamadan önce yağı inceltin. Jojoba , macadamia fıstığı veya hindistancevizi yağı (50 mL taşıyıcı yağ başına 1/2 çay kaşığı kekik yağı) gibi bir taşıyıcı yağda % 5 kekik esansiyel yağı karışımıyla başlayın . Ardından, seyreltilmiş karışımı cildiniz tamamen temizlenene kadar düzenli olarak sorun noktasına sürün.

Sivilceler için Yağ Kullanırken Dikkat !

Sivilce için bu uçucu yağlar genellikle güvenli ve etkilidir. Çok konsantre bitki özleri olduklarını unutmayın. Hassas cildiniz varsa, esansiyel yağları topikal olarak uygulamadan önce bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Ayrıca, sivilceleri uçucu yağlarla tedavi ederken doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının. UV ışınları cildinizi daha hassas yapabilir ve cilt tahrişlerine veya kızarıklıklara neden olabilir. Çay ağacı yağına verilen reaksiyonlar ve duyarlılık nadir değildir, bu yüzden kırılmış cilt üzerinde seyreltilmiş her zaman kullanmak en iyisidir. Bu esansiyel yağlardan herhangi birinin kullanılması cilt tahrişine neden oluyorsa, bu yağı kullanmayın, sizin için en iyi çözüm için kalifiye bir aromaterapist ile görüşün.

 

Cildinizin bakımı ve sağlığı için Cilt Bakımı için En İyi Yağlar yazımıza da bakabilirsiniz.

Yorum bırakın