Bronzlaşmak için Yapılması Gerekenler

İnsanlar biraz bronzlaşmış olduklarında harika görünmeye meyillidirler , cilde sıcak bir ışıltı katar, lekeleri maskeler ve renkli kıyafetlerin öne çıkmasına yardımcı olur. Doğru bronzlaşmak zor bir iş olabilir,   UV ışınları cildinize zarar da verebilir ve bazen solaryumlarda bronzlaşmak size daha cazip görünebilir.   Biraz bilgi ve öngörü ile, herhangi bir engelin üstesinden gelebilir ve doğal bronzlaşmayı elde edebilirsiniz. Bu yazıda size bunun sana nasıl olacağını göstereceğiz.

Zeytin Yağı ile Bronzlaşma 

11

Zeytinyağı, cilt hasarını önlemeye yardımcı olan bir antioksidan olan E vitamini bakımından zengindir. Ek olarak, zeytinyağı cildi nemlendirmeye yardımcı olur ve bronzlaşma için kullanıldığında altın bir görünüm geliştirmeye yardımcı olur. 2-8 SPF vardır. Bu cildi güneşe dayanıklı olanlar için azda olsa yeterlidir. Fakat düşük bir oran olduğunu da unutmamak gerekmektedir.  Sadece doğal zeytinyağı kullanmanız önemlidir.

E vitamini ve polifenoller gibi antioksidanlar zeytinyağında bol miktarda bulunur ve serbest radikalleri temizledikleri veya nötralize ettiği bilinmektedir. Buda ayrıca cildinizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Kakao Yağı ile bronlaşma daha etkili bir yöntem olabilir. Bundan kaynaklı linke tıklayarak kakao yağı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bronzlaşmak için Ne Yapmalıyım ? 

UV kaynağınızı seçin. Solaryum, güneş ışığını geçemez. Gökyüzünüz veya havanız izin vermiyorsa, bronzlaşma yatakları cildinizi hafifçe bronzlaştırmak için etkili, yıl boyunca etkili bir alternatiftir. Her şeyi ılımlı tutun; uzun süre  bronzlaşmak adına güneşaltında veya solaryumda kalmayın.  En önemlisi de bronzlaşmadan önce cildinizi nemlendirin. İyi nemlendirilmiş cilt, tozlu ve kuru ciltlerden daha iyi bronzlaşır. Cildinizi iyi bronzlaşmak için hazırlamadan önce, aşağıdakileri yapın:

Bronzlaşmak için Ne Yapmalıyım ? 
Bronzlaşmak için Ne Yapmalıyım ?
  • Duşta kuru, ölü epidermal hücreleri yumuşak bir bez, lif kabağı veya peeling sabunu ile hafifçe ovalayarak temizleyin.
  • Cildinizi sodyum PCA içeren bir losyonla nemlendirin. İnsan derisinin sağlıklı bir epidermisin korunmasına yardımcı olan doğal bir bileşenidir ve havadan nemi çekerek çalışır.
  • Cildinize  güneş koruyucu uygulayın. Açık tenliysen, daha koyu tenli olduğundan daha yüksek SPF dereceli bir losyon kullanmanız gerekecektir. Cildinizin türü veya ne kadar baz oluşturduğunuz önemli değil, her zaman en az 15 SPF dereceli bir güneş koruyucu kullanın
  • Suya girecekseniz, güneş koruyucunuzun su geçirmez olduğundan emin olun veya sudan çıktığınızda yeniden uygulayın. Aksi takdirde, güneş koruyucunuz etkisiz kalabilir.  Bronzlaşma sırasında güneş kremi kullanmazsanız, UVA ve UVB ışınları yanmaz olsa bile cildinize zarar verebilir!
  • Güneş kremi ile birlikte dudak balsamı kullanın. İdeal olarak, güneş koruyucunuzu gölgede uygulayın ve güneşe girmeden önce 20-25 dakika bekletin. Yüzmeye gidiyorsanız ve güneş kremi su geçirmez değilse ya da etikette belirtildiği gibi her birkaç saatte bir yeniden uygulayın.
  • Cildinizde kızarıklık olduğunu fark ederseniz, güneşten kaçının çünkü bu durum  ciddi hasar riskinizi artıracaktır.
  • Güneşteki yerinizi bulun. Kendi arka bahçenizde, plajda veya güneşin parladığı her yerde bronzlaşabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bronzlaştırıcı losyon, su ve bir plaj sandalyesi veya havlu olacaktır.
  • Bronzlaşırken hareket edin. Her yerinden bronz elde etmek için hareket halinde kalmalısınız. Ön, arka, yanlar ve güneşin normalde parlamadığı yerler – koltuk altları gibi.
  • Gözlerini koruyun.  Bronzlaşma için, şapka giymek veya sadece güneş gözlüğü takmak yerine gözlerinizi kapalı tutmak daha iyidir. Optik sinirinizdeki parlak ışık, melanin üretimine neden olan hipotalamus bezini uyarır, böylece daha derin bir bronzluk elde edilir.
  • Hidrat, hidrat, hidrat! Bol su içtiğinizden emin olun.  Bronzlaşdıktan sonra nemli kalın. Cildinizi yatıştırmak ve nemlendirmek için aloe bazlı bir cilt losyonu kullanın. Cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olacak ve güneşten lapa lapa ve kuru olmasını önleyecektir.

 

Unutmayın ki güneş ışınları ciddi zararlara da neden olabilmektedir ve bundan kaynaklı dikkatli davranmanız gerekmektedir. Eğer bronzlaşırken cilt yanması veya acı duyguları yaşarsanız mutlaka bronzlaşmaya ara verin ve gölgede kalın.

Yorum bırakın