Kakao Yağı

Genelde yazlık yerlerde bornzlaşmak adına kullanılan kakao yağının kullanımı ve faydaları tabiki bununla sınırlı değildir. Bizler bu yazımızda kakao yağının genel hatlarına değinerek kullanımının yaz ile sınırlı olmadığını göstereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Kakao Yağı Nedir ? 

11

Kakao yağı (cocoa butter )olarak adlandırılan theobrama yağı, soluk sarı rengi ve saf ve yenilebilir olan kakao çekirdeğinin kavrulmasının ardından fermante edilmesiyle elde edilir.

Kakao yağı, çikolata imalatının hammaddesini oluşturur. Kakao yağının erime sıcaklığından dolayı sıklıkla ilaç yapımında, tıbbi alanda kullanılır. Oda sıcaklığında saklanabilir, fakat vücut sıcaklığında kolayca erir.

Kakao Yağının Faydaları

  • Kakao yağı, işlenmemiş formunda bir süper gıda olarak kabul edilen Kakao çekirdeklerinin yan ürünüdür. Kakao, vitaminler ve doymuş, çoklu doymamış ve tekli doymuş yağ içerir. Günlük yağ ihtiyacınızın% 43’üne kadarını karşılayabilir.
  • Kakao yağı, palmitik asit, oleik asit ve stearik asit gibi antioksidanların bir kaynağıdır. Bunlar esansiyel yağ asitleridir fakat aynı zamanda antioksidan özelliklere de sahiptir. Hem yeme hem de kakao yağı tatbik etmek, yaşlanma etkilerini önlemek için faydalıdır. Güneş lekelerini, kırışıklıkları ve karga ayaklarını önler.11
  • Çatlak izleri genellikle yağ kaybı, diğer nedenlerden dolayı gebelikte ortaya çıkar. Hindistan cevizi yağı ile kakao yağı, çatlakların görünümünü en aza indirmenin harika bir yoludur. Hamilelik sırasında bile, güvenli ve doğal bir çözümdür. Geleneksel ürünler, hamilelik veya besleme süreleri sırasında iyi bir seçenek olmayan zararlı kimyasallar ve katkı maddeleri içermezler.
  • Anoreksiya veya diğer yeme bozukluğu olan kişiler iyileşme yolunda kilo almalıdır. Sağlıklı yağ kaynakları eklemek gitmek için doğru yoldur. Sağlıklı bitki bazlı yağları günlük olarak diyetinize yavaşça dahil etmek, ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olabilir.
  • Kakao yağı, diyetinizde aradığınız sağlıklı ilaveler olabilir. İçinde etkileyici sayıda vitamin ve mineral bulunmaktadır. K vitamini , yaklaşık 5 mg E vitamini ve az miktarda mineral içerir.
  • Kakao, hormonal dalgalanmalarını dengelemenin harika bir yoludur; Beynin ürettiği serotonin seviyelerini arttırır. Özellikle PMS sırasında diyete eklenen kakao yağı, aklın ve bedenin sakinleştirilmesinde ve hormonal dengesizliğin etkilerinin azaltılmasında yararlı olabilir.
  • Saf, işlenmemiş organik Kakao’dan yapılan kakao yağı vücut için çok sağlıklıdır. Sağlıklı doğal yağlar  iyi bir enerji kaynağıdır ve Kakao yağı en iyi seçeneklerden biridir. Diyetinize daha uzun süre dolu kalabilmeniz için gerekli vitaminleri, yağ asitlerini ve yağları ekler. Vücut yavaşça enerjiyi serbest bırakır ve aktif kalmaya yardımcı olur.
  • Kakao yağı, mükemmel bir sülfür kaynağı olan Kakao çekirdeklerinden elde edilir. Diyetinize kükürt eklenmesi, o parıldayan ten rengini, parlak saçları ve sağlıklı tırnakları elde etmenin iyi bir yoludur. Kakao yağı da   saç ve cilt bakımlarında kullanılabilir; Özellikle kuru ciltler için sağlıklı bir nem kaynağıdır.
  • Çok fazla güneş cildinize zararlı olabilir, güneş lekeleri ve UV ışınları, erken yaşlanmaya neden olur ve ayrıca ciddi cilt sorunlarına da – cilt kanseri – neden olabilir. Kakao yağı, güneş yanığını yatıştırmak ve onu doğal ve etkili bir şekilde iyileştirmek için iyi bir yoldur. Güneş yanığına maruz kalırsanız, Kakao yağı veya kakao yağı içeren bir vücut kremi kullanmayı deneyin. Cildi sert kimyasallara sürmeden  inflamasyonu yatıştırır .
  • Diş için yağ çekmesi, zararlı toksinleri tüm vücuttan uzaklaştırmak için çağlardan beri kullanılan bir yöntem olmuştur. Ağzı temizlemek için bir yöntem gibi görünse de, yağ çekmesi vücudunuzun toksinlerini sürmede etkili olabilir. Kakao yağı, yağ çekmede kullanmak için eritilebilir. Bir yemek kaşığı kakao yağı üzerine eritin ve sabah ilk önce sağlıklı bir ağız ve vücut için kullanın.
  • Kakao yağının antioksidan ve nemlendirici özellikleri, hasarlı cildin iyileştirilmesinde olağanüstüdür. Skarlar yani yara izlerinden kurtulmak zordur, ancak kakao yağı skarlar için en etkili ilaçlardan biridir. Düzenli kullanım soluk bir yara izi garanti edecektir. Kuru cilt yamaları ve diğer bu tür rahatsızlıklardan muzdarip insanlar için de etkili bir losyondur.

Kakao Yağı Nasıl  Kullanılır ? 

11

Kakao yağı, cilt, saç ve tırnaklar için  bakım uygulamalarında çok etkilidir. Vücut yağı veya kütikül yağı olarak kullanılabilir. Uzun süreli sonuçlar için, her duştan sonra uygulamak en iyisidir. Çatlamış dudakların nemlendirilmesinde de kullanılabilir.

  • Ham kakao yağı yarım bardak
  • Hindistan cevizi yağı beş yemek kaşığı
  • En sevdiğiniz esansiyel yağın birkaç damlası

Kakao yağı ve hindistancevizi yağını kaynar su üzerine bir kapta eritin, bir kez eritin ve birkaç damla uçucu yağ ekleyin, bunun için limon esansiyel yağını kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu karışımı miksere ekleyin ve ayarı düşük tutun. Yavaşça yağı oluşturana kakao yağını çırpın. Bir kez soğuduktan sonra, bir kapta saklayın ve yaz aylarında buzdolabında ve kışın banyoda kullanın. Ayrıca mükemmel bir tıraş kremi olarakta kullanılabilir.  Elleriniz arasında eritin ve tıraş etmeden önce uygulayın.

 

Kakao yağının tanıtımı için vereceğimiz bilgiler bu yazımızda buraya kadardır. Kakao yağı ile ilgili daha fazla bilgi almak için diğer blog yazılarımıza bakabilirsiniz.

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağı Bronzlaşma

 

 

Yorum bırakın