Kakao Yağının Faydaları

Kakao yağı oda sıcaklığında katı olarak bulunan bir yağdır ve hindistan cevizi yağına benzetilmektedir. Kakao yağı sağlık açısından faydalı olduğu gibi cilt ve saç bakımında da son derece faydalıdır. Bizde sizlere bu faydaları aşağıda sıralayacağız. İyi okumalar dileriz.

Kakao Yağı Ne İşe Yarar ?

11

 

Tropikal iklimlerde yetişen kakao ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen kakao yağı,soluk sarı rengi ve saf yenilebilir olan kakao çekirdeğinin kavrulmasının ardından fermente edilmesiyle üretilir. Oda sıcaklığında katıdır. 34 dereceden sonra erimeye başlar. Kullanılmadan önce benmari usulü eritilebilir. Raf ömrü uzun olduğundan pek çok kozmetik ürününün içerisinde yer alır.

Ebegümecilgiller türünden olan kakao yağı, en bilinen kullanım alanı çikolata yapımıdır. Kakao yağı, Kakao ağacının tohumları ya hemen ya da bir süre sonra mayalandırılır ve ardından kurutulur. Böylece tohumun acı lezzeti kaybolur ve hoş bir koku meydana gelir. Bu taneler kavrularak, un haline getirilip yağı alınır. Ardından yeniden öğütülerek, toz halindeki kakao elde edilir. Kakao, sütle karıştırılıp içilir, ayrıca yağı alınmamış kakao tohumlarından çikolata yapılır.

Çikolatanın esas tadını kakao verse de, o kendine özgü çikolata gevrekliği kakao yağı tarafından sağlanır. Kakao yağı kolay erimediği için oda sıcaklığında saklanabilir, fakat vücut sıcaklığında erimeye başlar. Kozmetik dünyasında da cilt bakım kremleri, losyonlar, vücut kremleri bileşiminde saf kakao yağı kullanılır. Nemlendirici özelliğinin yoğun olmasından dolayı kakao yağı vücutta oluşan çatlakları da etkili şekilde onarır.

Kakao Yağının Faydaları

 

  • Anoreksiya veya diğer yeme bozukluğu olan kişiler iyileşme yolunda kilo almalıdır. Sağlıklı yağ kaynakları eklemek gitmek için doğru yoldur. Sağlıklı bitki bazlı yağları günlük olarak diyetinize yavaşça dahil etmek, ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olabilir.
  • Kakao yağı, diyetinizde aradığınız sağlıklı ilaveler olabilir. İçinde etkileyici sayıda vitamin ve mineral bulunmaktadır. K vitamini , yaklaşık 5 mg E vitamini ve az miktarda mineral içerir.
  • Kakao, hormonal dalgalanmalarını dengelemenin harika bir yoludur; Beynin ürettiği serotonin seviyelerini arttırır. Özellikle PMS sırasında diyete eklenen kakao yağı, aklın ve bedenin sakinleştirilmesinde ve hormonal dengesizliğin etkilerinin azaltılmasında yararlı olabilir.
  • Saf, işlenmemiş organik Kakao’dan yapılan kakao yağı vücut için çok sağlıklıdır. Sağlıklı doğal yağlar  iyi bir enerji kaynağıdır ve Kakao yağı en iyi seçeneklerden biridir.
  • Diyetinize daha uzun süre dolu kalabilmeniz için gerekli vitaminleri, yağ asitlerini ve yağları ekler. Vücut yavaşça enerjiyi serbest bırakır ve aktif kalmaya yardımcı olur.
  • Kakao yağı, mükemmel bir sülfür kaynağı olan Kakao çekirdeklerinden elde edilir. Diyetinize kükürt eklenmesi, o parıldayan ten rengini, parlak saçları ve sağlıklı tırnakları elde etmenin iyi bir yoludur. Kakao yağı da   saç ve cilt bakımlarında kullanılabilir; Özellikle kuru ciltler için sağlıklı bir nem kaynağıdır.
  • Diş için yağ çekmesi, zararlı toksinleri tüm vücuttan uzaklaştırmak için çağlardan beri kullanılan bir yöntem olmuştur. Ağzı temizlemek için bir yöntem gibi görünse de, yağ çekmesi vücudunuzun toksinlerini sürmede etkili olabilir. Kakao yağı, yağ çekmede kullanmak için eritilebilir. Bir yemek kaşığı kakao yağı üzerine eritin ve sabah ilk önce sağlıklı bir ağız ve vücut için kullanın.

Kakao Yağının Cilde Faydaları Nelerdir ?

11

  • Kakao yağı, yoğun bir nemlendirme ve lezzetli bir çikolatanın etkilerini sunmak için cildimizin derinliklerine nüfuz ederek  çok zengin bir nemlendirici olarak çalışmaktadır. Cildinizi tahriş eden  veya  zarar verebilecek çevresel, iç ve dış kuvvetlerden koruyan antioksidanlarda bol miktarda bulunur.
  • Kakao yağı, sağlıklı yağ asitleri ve antioksidanların bir karışımını içerir, bu da sedef hastalığı, egzama, kızarıklıklar veya vücutta iltihaplanma gibi diğer türlerde deri iltihaplarından muzdarip insanlar için mükemmel bir seçimdir. Araştırmalar ayrıca, kakao yağının ciltte yara izlerinin görünümünü azaltabileceğini ve genel cilt sağlığını artırmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.
  • Kakao yağında bulunan antioksidanlar ayrıca, özellikle deride, vücuttaki serbest radikalleri nötralize etmeye de yardımcı olur. Oksidatif stresin oluşumunu azaltarak, kakao yağı, sinir bozucu kırışıklıklar ve yaşlılık izleri de dahil olmak üzere yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Kakao yağı, genellikle hamilelik veya kiloda dalgalanmalar ile gelen çatlakları azaltmaya yardımcı olmak için yaygın olarak kabul edilmektedir.

Kakao Yağının Saça Faydaları

Kakao yağı doğal bir yumuşatıcı olduğundan saça çok faydası vardır. Bu faydalar aşağıda yer almaktadır.

  • Saçınızı nemlendirir
  • Daha yönetilebilir hale getirir
  • Kırılmaya bağlı saç kaybını önler
  • Saç milini güçlendirir
  • İnce saçlara hacim ve güç kazandırır.
  • Kimyasal işlemlerden dolayı kaybolan yağları yeniler
  • Hasar görmüş saç tellerini onarır
  • Saçlara daha fazla zarar vermeyi önleyebilir

Kakao yağı oda sıcaklığında katılaşır. Bir sıcak yağ tedavisi olarak kullanırsanız, 20 dakikadan fazla bir süre beklemeyin, çünkü katılaşır ve saçınızdan çıkarmaya çalışırken korkunç bir zaman harcarsınız.

 

Kakao yağının faydaları tabiki bunlar ile sınırlı değildir. Fakat en belirgin ve kullanıma dayalı en bilinen yararları bunlardır. Kakao yağı hakkında aşağıdaki yazılarımıza da bakarak farklı uygulamalar için kullanımını sağlayabilirsiniz.

Kakao Yağı

Kakao Yağı Cilt Bakımı

Kakao Yağı Saç

Yorum bırakın